×

Sütik kezelése

Close
Book Your Reservation

Finn szauna

A Finn szauna az északi népek régi találmánya, már több ezer évvel ezelőtt is ismerték, és használták. Eredetileg fürdésre és melegedésre építettek szaunákat. Tévhit viszont az, hogy a szauna a finnektől származik. Valójában a közép- amerikai indiánok, maják és aztékok építettek először szaunákat. Tudták, hogy sok egészségügyi probléma megelőzésében és gyógyításában segít a szauna.

Napjainkban az egészséges életmód és a kikapcsolódás egyik nélkülözhetetlen eszköze lett a szauna. Elsőképp méregtelenítő hatásáról híres, azáltal, hogy a szaunában ülve a szívünk gyorsabban dolgozik, ezáltal jobban eljuttatja a vért mindenhová, s elősegíti szervezetünkből a salakanyagok távozását.

A szauna immunerősítő, érregeneráló hatású, használatával javíthatunk testünk anyagcsere folyamatain. Fokozódik a szervezet vérellátása, erősödik szervezetünk öngyógyító tevékenysége a belső elválasztású mirigyek működése, ezáltal intenzíven izzadunk, és a bőrön át távoznak a salakanyagok a melegben kitágult pórusokon keresztül.

Alapvetően a szauna használata lazít. Alkalmazhatjuk ekcémás bőr állapotának javítására, és visszatérő gyulladásos panaszoknál is nagyon hatékony segítség lehet a szauna rendszeres használata. A magas hőfoknak köszönhetően a szauna izzaszt, tehát elősegíti a méreganyagok természetes úton történő távozását, emellett oldja a stresszt.

Megfelelő illóolajokkal különböző plusz pozitív hatásokat érhetünk el, és kellemes illatban tölthetjük el az időt a szaunában. A szauna remek módszer az álmosság elűzésére, az izomláz elmulasztására, bemelegítésre és a bőrünk széppé varázsolására.

A szauna fala, himalájai sótéglából készültek, ezáltal a sós levegő kitűnően alkalmas a sóterápiára, a bőr- és légúti megbetegedések, izületi fájdalmak, hátfájás kezelésére. A levegőbe a meleg hatásásra került himalájai kristálysó belégzésével asztma, allergia, akut szénanátha, száraz köhögés is orvosolható. A só egy természetes antihisztamin, amely tisztítja a tüdőt és a hörgőket, felbontja az orr és arcüreg lerakódásait.