×

Sütik kezelése

Close
Book Your Reservation

Lávaköves masszázs

A wellness masszázs az egyik legkeresettebb masszázs-típusok közé sorolható. A „wellness” szó jelentése: „érezd jól magad!” Sokszor nevezzük inkább komplex testkezeléseknek mintsem konkrét masszázsnak, hiszen ezeknél a masszázs típusoknál általában amellett, hogy természetesen a klasszikus svéd masszázs alapfogásaival dolgozunk, a legfontosabb szerepet mégis a használt termékek, vivőanyagok töltik be.

Célja, hogy a betegségek kialakulását megelőzze és javítsa a fizikális és szellemi közérzetet. A mai rohanó éltetmódban a pszichoszomatikus tünetek (türelmetlenség, ingerlékenység stb.) okozta  feszült, rossz közérzet kialakulásának oldásásra egy jól alkalmazható alternatív módszer. Nemcsak a lazításban, de a működési zavarok megszüntetésében is nagy szerepe van.

 

A lávaköves masszázs eredete mintegy 3000 évre nyúlik vissza.  Az észak-amerikai indiánok, az ókori kínai és indiai gyógyítók, de az ősmagyar sámánok is használtak felmelegített köveket kezeléseik során. A lávaköves masszázs mai formáját a 90-es évek elején állította össze Mary Nelson. A kínai orvoslásból a meridiántan, Indiából a csakrák rendszere került be a lávaköves masszázs menetébe, melyben megtalálhatóak az energiarendszer (meridiánok), az aromaterápia valamint az akupresszúra egyes elemei.

Kézzel történő masszázs helyett vulkáni eredetű, simára csiszolt felületű, 50-54 °C-ra felmelegített szürkés/fekete bazaltköveket használunk. A lávakövek rezgésszáma a legmagasabb, és sokáig megtartják magas hőmérsékletüket és energiájukat. A masszázs során felmelegített és személyre szabottan összeállított masszázsolajat és illóolajakat használunk, melyek a felhevített bőrbe sokkal könnyebben és mélyebbre jutnak, így fokozottabban fejtik ki pozitív hatásukat.
Lávaköves masszázs pozitív hatásai:

  • Javítja a keringést.
  • Segíti az izmok ellazulását , enyhíti az izomfájdalmakat , feloldja az izommerevséget.
  • Javítja a nyirokkeringést.
  • Gyorsítja az anyagcserét.
  • Segíti a méregtelenítés folyamatát.
  • Stresszoldó hatású.
  • Segíti a testben az energia áramlását.